Bäst Monark Elcykel 2019

En elcykel är optimal för dig som pendlar till arbetet och inte vill bli svettig på morgonen. Den kan även vara ett bra val för dig som har dålig kondition och har svårt att kan komma i gång med cyklandet på egen hand. En elcykel underlättar cyklandet då elmotorn hjälper till när det går tungt (t.ex. i uppförsbackar).

Monark är idag en av Sveriges största tillverkare av elcyklar. Monark var tidigt ute med produktion av elcyklar, och med sin gedigna bakgrund i tillverkning av robusta cyklar passar elcykel-tillverkning perfekt för bolaget.

Monarks elcyklar ligger i framkant rent tekniskt och deras motorer är bland de bästa på marknaden. Bland motorvalen hittar vi Shimanos populära STePS och marknadsledande EGOING från 8.8 Ah till 11.6 AH i kapacitet. Batterierna håller toppkvalitet och de största tar dig fram 140 kilometer på en laddning.

I denna artikel går vi igenom alla Monarks elcykel modeller 2019 och hittar bäst pris, bäst cykel samt reder ut skillnaderna mellan modellerna.

1. Monark Karl/Karla

Ca pris: 17 990 kr
Köp hos cykelkraft
Monark Karl

Karl (Herr) och Karla (Dam) är en elcykel som är lika skön att se på som att cykla på. Vi gillar att arvet från de klassiska Monarkmodellerna här är extremt. Det svenska designteamet hos Monark sägs ha hämtat influenser från danska och holländska herrcyklar, vilket bland annat syns i de dubbla övre ramrören och den stadiga pakethållaren framtill.

Att cykla på Karl är enkelt och bekvämt. Karl har en mycket bekväm sadel som bara måste upplevas, ett rejält styre med komforthandtag och en kraftful elmotorn som hjälper till att få upp och hålla farten. EGOING-systemet sköter allt mer eller mindre automatiskt från styret. Välj effektläge och trampa, så får du helt automatiskt den extra kraft du behöver av framhjulets motor.

Precis som på alla andra elmodeller från Monark så sitter den en tydlig LED-display på styret som visar effektläge och hur mycket laddning batteriet har. Batteriet är på 8,8 Ah och sitter smidigt ur vägen, integrerat i pakethållaren bak. Karl har sju växlar, fotbroms, handbroms, pakethållare både bak och fram, skärmar, stöd, lås och belysning.

2. Monark Nytan

 • Elsystem: EGOING/Shimano Steps
 • Batteri Medföljer: Ja
 • Färg: Svart, Matt blå
 • Växlar: EGOING 7-växlad, Shimano Steps 7-växlad
Ca pris: 22 990 kr
Monark Nytan

Elcykeln som skapar ett riktigt  habegär  hos den designmedvetne. Designen på denna elcykel är klassisk med influenser från dansk och holländsk cykeltradition. Ramen och sadeln är i retrostil och är riktigt vackra att se på. Ramen är även bland de stabilaste vi sett. Det är ett lågt insteg, bra sittställning och du sitter framförallt mycket skönt.

Framtill har både Nytan en pakethållare som ger cykeln både karaktär och ger plats åt korgar och väskor. Det vi kanske gillar mest med denna cykel är detaljen att ramen har en finish som är nästan sammetslen i blå lack och matchas med guldfärgade ekrar som dekor.

Cykeln har en kraftig 250 w elmotor i framhjulet och fungerar därför bra både i stadstrafik och på lugna cykelbanor. Trots den moderna teknologin är Nytan enkel att manövrera. Välj effektläge och trampa, så sköter det intelligenta systemet resten. Precis som på de andra modellerna så sitter det en LED-display på styret, där du ser effektläge och laddnivå.

En sak är säker, i sadeln på Nytan tar du dig fram med stil.

3. Monark Sture

 • Elsystem: EGOING/Shimano Steps
 • Batteri Medföljer: Ja
 • Färg: Svart, Silver, Matt petrol
 • Växlar: EGOING 7-växlad, Shimano Steps 7/8-växlad
Ca pris: 22 990 kr

Monark Sture

Monarks fina commuter cyklar, bland annat den klassiska Sture modellen finns med elassistans från 2019. Sture har precis som Nytan utrustats med en 250 w framjhulsmotor. Cykeln har även fått ett 11,6 Ah slimmat batteri på pakethållaren. Pakethållaren är utrustad med AVS system, så att du kan välja bland alla Monarks väskor och korgar som ingår i deras Pronto sortiment.

4. Monark Karin

 • Elsystem: EGOING
 • Batteri Medföljer: Ja
 • Färg: Ljusbrun
 • Växlar: Shimano Steps 7-växlad
Ca pris: 22 990 kr
Köp hos cykelkraft
Monark Karin

Karin är ganska lik cykeln Karla och är utrustad med EGOING systemet. På denna modell sitter en fast monterad korg.  Karin har en tyst och effektiv 250 w motor med fem effektlägen och ett 8,8 Ah batteri sitter snyggt integrerat i pakethållaren som har försetts med klicksystemet AVS, där korgar och väskor enkelt kan klickas av och på. E-Karin har 3 växlar, aluminiumram och kvalitetskomponenter som är utvalda för att skapa en elcykel med högsta kvalité och prestanda. Finns i matt svart med svarta däck/sadel/handtag eller matt silver med bruna däck/sadel/handtag.

5. Monark dELbar

 • Elsystem: EGOING
 • Batteri Medföljer: Ja
 • Färg: Matt blå
 • Växlar:
Ca pris: 16 990 kr
Monark dELbar

Monark dELbar är som namnet säger en klassisk delbar låghjuling med 20″ hjul och enklare el-assistans. Batteri är ganska slimmar med sina 11,6Ah. Den är utrustad både bak och fram med pakethållare med AVS-funktion, perfekt när man vill stuva in cykeln under förvaring men kunna göra den till en lastbar cykel under färd.

6. Monark Emma

 • Elsystem: EGOING
 • Batteri Medföljer: Ja
 • Färg: Svart
 • Växlar: EGOING 7-växlad
Ca pris: 14 990 kr
Monark Emma

Emma i elcykelutförande bygger på en tradition som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1908 då vi började tillverka cyklar. Monark utgår från en enkel och stark ram med ett lågt insteg. På den har det monteras robusta komponenter som tål att användas dag ut och dag in i många år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *